domingo, 27 de octubre de 2013

La tripleta vermella haurà d'esperar

Tres de nou amb folre dels Castellers de Barcelona.
Fotografia cedida per Natàlia Mocholi.
Els Castellers de Barcelona no han pogut aconseguir avui l'objectiu de fer la tripleta màgica i hauran d'esperar a la diada del Clot per tornar a provar d'assolir-la. La diada dels Castellers de Sabadell ha estat accidentada pels vermells i per la colla local, que no ha pogut carregar el tres de nou amb folre.

Els vermells han començat la diada coronant el vuitè tres de nou amb folre de la temporada. El castell ha pujat tremoladís i, tot i salvar un moment complicat abans de l'aleta, ha cedit a la descarregada. Les baixes han fet que els Castellers de Barcelona renunciessin al gran objectiu de la diada, el quatre de nou amb folre, i ataquessin el cinc de vuit. L'onzena catedral de la temporada no ha fet patir els barcelonins, que han optat per provar a la darrera ronda el quatre de vuit amb l'agulla. El castell ha caigut quan sortien els terços del quatre i ha quedat en intent. A la ronda de repetició els de la camisa vermella han completat sense problemes el quatre de vuit. Han acabat la diada amb un pilar de cinc.

Set de vuit dels Castellers de Sabadell.
Fotografia cedida per Natàlia Mocholi.
La colla local, els Castellers de Sabadell, han començat la diada amb el primer set de vuit de la seva història. El castell ha pujat tranquil i s'ha descarregat entre crits d'alegria. Els 'Saballuts' tenien com a gran objectiu, però, intentar per segon cop des de la seva fundació el tres de nou amb folre. Els vallesans han desmuntat el peu del tres dues vegades, amb quarts col·locats, i al tercer intent han hagut de fer baixar els quints quan ja sonaven gralles. Els Castellers de Sabadell, però, han decidit tornar a provar el castell. Aquest cop ha pujat a la primera, però ha cedit abans de ser coronat. Els 'Saballuts' han acabat com els Castellers de Barcelona completant el quatre de vuit i el pilar de cinc.

Els Castellers de Vilafranca, per últim, han completat sense massa problemes el quatre de nou amb folre, el tres de nou amb folre, el cinc de vuit i el pilar de set amb folre, renunciant al cinc de nou amb folre que pretenien portar a plaça. Els verds tancaran la seva temporada d'aquí a cinc dies en una diada de Tots Sants que es preveu històrica.

Cinc de nou amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls.
Fotografia cedida pel twitter @castellistica.
La tònica de l'actuació s'ha repetit arreu del món casteller. La diada de Santa Úrsula ha acabat amb tres intents, un de desmuntat, de tres de deu amb folre i manilles de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que han marxat de plaça amb un cinc de nou carregat i un tres de nou amb folre descarregat. La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha demostrat el seu gran nivell de forma descarregant el cinc de nou amb folre i el quatre de nou net. A tercera ronda han caigut de nou de vuit i de pilar de vuit amb folre i manilles. Tots dos castells han quedat en intent, però a la ronda de pilars han tornat a provar el pilar de vuit, que han carregat per primer cop en la seva història.

Els Minyons de Terrassa no han pogut carregar a la diada de Sant Narcís, a Girona, la torre de nou amb folre sense manilles, objectiu de la diada, ni el quatre de nou amb folre. Els malves només han pogut descarregar el tres de nou amb folre i el cinc de vuit. Els Capgrossos de Mataró han completat el quatre de nou amb folre, però han acabat amb un cinc de set després que el seu tres de nou amb folre caigués a la descarregada. Els amfitrions, els Marrecs de Salt, han completat la millor diada de la seva història completant la tripleta de vuit i l'espadat de sis.

Tres colles més han assolit avui la millor diada de la seva història a la diada del Roser a Vilafranca. La colla local, els Xicots de Vilafranca, han carregat per primer cop el cinc de vuit, que han acompanyat amb el tres i el quatre de vuit. Els Castellers de Sant Cugat han aconseguit descarregar per primer cop la tripleta de vuit. Els Castellers de la Vila de Gràcia han coronat el primer castell de nou del seu historial, el tres de nou amb folre, i han descarregat també per primer cop en la seva història el quatre de vuit amb l'agulla. La colla gracienca, que també ha descarregat la torre de vuit amb folre i el pilar de sis, s'ha convertit així en l'onzena colla a fer un castell de nou enguany.

2 comentarios:

  1. hola Jordi!
    Felicitats pel bloc, els objectius són ambiciosos! dues entrades setmanals és molta feina :-)

    ResponderEliminar
  2. Gràcies! És feina obligatòria per la carrera, no tinc alternativa, però tractant-se de castells, la meva colla i periodisme, ho faig amb tot el gust del món!:)

    ResponderEliminar