domingo, 10 de noviembre de 2013

El somni de la tripleta vermella es fa realitat al Clot

Quatre de nou amb folre dels Castellers
de Barcelona. Fotografia cedida per:
Natàlia Mocholi.
Els Castellers de Barcelona han descarregat avui al Clot i per primer cop en el seu historial la tripleta màgica. Els Castellers de Sabadell han fet la millor actuació de la temporada, que han tancat amb l'únic cinc de vuit de l'any, i els Castellers de Terrassa, que també acabaven avui la temporada, han descarregat tres castells de set, però no han pogut amb el quatre de vuit.

La colla amfitriona ha obert la diada descarregant amb solvència el tretzè cinc de vuit de l'any. Els vermells han atacat a segona ronda el tres de nou amb folre. El castell ha pujat amb un tremolí constant i ha patit a la descarregada. Tot i així, els Castellers de Barcelona han aconseguit descarregar el sisè tres de nou de l'any, tot just un any després de recuperar-lo a la mateixa diada. L'èxit de les dues primeres rondes ha fet que els de la camisa vermella es decidissin a provar el quatre de nou amb folre, castell que feia catorze anys que havien descarregat per única vegada. El castell ha pujat segur i amb bones mides, i s'ha mantingut igual després de l'aleta. Els barcelonins han volgut arrodonir la diada coronant el pilar de set amb folre, però el castell ha quedat en intent desmuntat a l'entrada d'aixecador i la colla ha renunciat a repetir-lo. L'actuació dels vermells ha acabat amb un pilar de cinc de comiat i setze pilars de quatre. Tot i l'entrebanc del pilar, la diada d'avui s'ha convertit en la millor dels quaranta-quatre anys d'història de la colla, que mai havia coronat dos castells de nou en una mateixa actuació.

Cinc de vuit dels Castellers de Sabadell.
Fotografia cedida per: Aïda Buaro.
Els Castellers de Sabadell han tancat la seva temporada descarregant l'únic cinc de vuit de l'any a primera ronda i amb molta solvència. Els saballuts han provat en segona ronda el set de vuit, castell que només havien descarregat un cop en tota la seva història, fa dues setmanes a la seva diada. El castell, com va passar aleshores, ha pujat serè i no ha patit tampoc a la descarregada. Els sabadellencs han renunciat a la torre de vuit amb folre, que divendres havien assajat fins aixecador, i han acabat la seva actuació amb un tres de vuit que no els ha plantejat problemes. Tres pilars de cinc de comiat han tancat la diada i la temporada dels vallesans.

Els Castellers de Terrassa també acabaven avui la seva temporada. Els terrassencs han descarregat en primera ronda el quatre de set amb agulla. L'objectiu de la diada, el quatre de vuit, arribava en segona ronda. El castell, però, ha quedat en intent desmuntat quan encara no s'havia col·locat l'aixecador. Els de la camisa blau turquesa han descarregat al torn de repetició el cinc de set i han tancat la diada amb el tres de set i un pilar de cinc de comiat.

1 comentario: