lunes, 30 de diciembre de 2013

Màrius Boada obre el debat del Concurs als Minyons de Terrassa

Torre de nou amb folre i manilles dels
Minyons de Terrassa a la seva diada
l'any 2012. Fotografia cedida per:
Natàlia Mocholi.
El cap de colla sortint dels Minyons de Terrassa, Màrius Boada, ha reobert el debat de l'assistència dels malves al Concurs de Tarragona. Boada ha titllat d'"anacronisme que ratlla el patetisme" la posició actual de la colla. El debat arriba a menys d'un mes de l'Assemblea Anual de la colla, que haurà d'escollir nova junta tècnica i nova junta directiva.

Tot plegat forma part de l'article "Sortir de la zona de confort" que ha publicat a la pàgina web dels Minyons de Terrassa i que planteja diversos reptes per tal que la colla millori. El cap de colla en funcions recalca els castells com a motiu únic de la colla, i explica, per tant, que l'objectiu dels Minyons ha de ser fer els millors castells possibles. És per aquest motiu que argumenta que han de sortir d'aquesta "zona de confort", com ho han fet sempre fins ara, i defensa l'assistència al Concurs com un "repte casteller de primera magnitud".

Els Minyons de Terrassa no han assistit mai al Concurs de Tarragona ja que en rebutgen la filosofia i la imatge que difon del fet casteller. L'article ha generat polèmica a les xarxes socials, on hi ha hagut posicionaments de tota mena. No obstant, Boada ha rebut missatges de suport de membres importants de la colla. Destaca la reflexió que n'ha fet el fundador Josep Anton Falcato. El que va ser el primer cap de colla dels malves ha recolzat la posició de Màrius Boada i ha defensat l'implícit caràcter competitiu dels castells, així com la necessitat de motivar la colla a cada actuació.

Aquest no és, però, el primer cop que s'obre el debat intern del Concurs de Tarragona dins la colla terrassenca. L'any 2008, Carles Feiner 'Negre', cap de colla dels Minyons en diverses temporades, ja es va posicionar a favor d'anar-hi en una entrada al seu bloc personal, on va defensar que era necessari per fer millors castells i per tenir influència en l'evolució món casteller.

No hay comentarios:

Publicar un comentario